Logo
Logo
Tilbake til oversikt

Sokrates` forsvarstale

Dato/tid:
Tirsdag. 5. februar, kl 12:00 - 13:15
Onsdag. 6. februar, kl 19:30 - 20:45
Torsdag. 7. februar, kl 19:30 - 20:45
Fredag. 8. februar, kl 19:30 - 20:45
Lørdag. 9. februar, kl 19:30 - 20:45
Sted: Kilden Teater og Konserthus
Pris: 150 - 300 kroner
Arrangør: Kilden Teater

Kilden Teater presenterer Sokrates`forsvarstale, nedtegnet av Platon og oversatt av Terje Nordby, og er et legendarisk manifest og et retorisk mesterverk som fortsatt kaster lys over viktige politiske og moralske problemstillinger. Problemstillinger knyttet til demokratiets rolle – og til livene vi lever. Kilden setter opp forestillingen med en kvinne i hovedrollen.

«Sokrates´ forsvarstale» gjorde stor suksess på Nationaltheatret i 2014. Den gang med Toralv Maurstad i rollen som Sokrates, under regi av Stein Winge. Nå settes forestillingen opp i Kilden med samme regissør, men denne gangen med en kvinnelig Sokrates. Kari Onstad, som tidligere har spilt Jesus i Barabbas med bravur, skal nå portrettere en av våre største filosofer. Kilden Teaters Ina Maria Brekke har rollen som aktor. Velkommen til en forestilling strippet for spesialeffekter og staffasje, med fokus på ordets kraft og med rom til å tenke de lange, store tankene.

«Jeg vil få dere til å interessere dere mindre for kroppen, pengene, tingene og mer for pleie og omsorg for sjelen». Dette uttalte Sokrates til ungdommen rundt 400 år før Kristus. Budskapet er fortsatt svært relevant i dag. For 2417 år siden ble Sokrates stilt for retten, anklaget for å forderve ungdommen med dette og lignende budskap. I «Sokrates´ forsvarstale» forsvarer filosofen seg mot beskyldningene. Han ville tale sannheten i retten, på samme måte han som folketaler tjente demokratiet i Athens gater – ofte med ungdommer hengende i hælene. «Sokrates´ forsvarstale» er også et farvel til livet. Sokrates ble dømt av 501 medborgere til å tømme et giftbeger og dø, og rettssaken omtales ofte som verdens mest kjente justismord.

Regi: Stein Winge
Scenografi: Ryall Burden
Lysdesign: Kine Kvendseth
Kostymedesign: John-Kristian Alsaker

Medvirkende: 
Kari Onstad
Ina Maria Brekke

Varighet: 70 min uten pause.

Mer informasjon

Påmelding