Logo
Logo
Tilbake til oversikt

Seminar om “Independent living” og brukerstyrt personlig assistanse (BPA)”.

Dato: Tirsdag. 5. februar
Tid: 11:00 - 14:00
Sted: Rådhuskvartalet, kursrom Else Marie Jakobsen, kjelleretasjen
Pris: Gratis
Arrangør: Rådet for funksjonshemmede i Kristiansand

Rådet for funksjonshemmede har invitert Tove Linnea Brandvik til å holde seminar om "independent living" og brukerstyrt personlig assistanse(BPA). Brandvik var første rullestolbruker som møtte på Stortinget, og har en rekke nasjonale og internasjonale verv knyttet til funksjonshemmedes rettigheter. På seminaret kan du også få låne "en levende bok".

Tove Linnea Brandvik har banet vei for mange funksjonshemmede, og mottok i 2010 Stolthetsprisen for sitt arbeid for likestilling for funksjonshemmede. På seminaret vil hun snakke om "independent living"-bevegelsen, om hvordan funksjonshemmede skal kunne gjøre egne valg i livene sine på lik linje med andre. Brandvik vil også fortelle om brukerstyrt personlig assistanse (BPA), et frigjøringsverkstøy for funksjonshemmede.

Det menneskelige bibliotek
Rådet for funksjonshemmede vil også stille med noen "levende bøker" på seminaret. Her lånes det ut en "levende bok" til interesserte. Lån en levende bok, knus en fordom og få svar på noe du lurer på, og sjekk en myte.

Foredragsholder Tove Linnea Brandvik

Brandvik var første rullestolbruker som møtte på Stortinget, og har banet vei for mange etter henne. Tove Linnea Brandvik var ordfører i Lindås kommune 2003–2007, kommunens yngste noensinne og første kvinne. Hun var nestleder 2001–2002 og leder 2002–2004 i Lindås Arbeiderparti, styremedlem 2002–2005 og nestleder 2005–2007 i Hordaland Arbeiderparti og medlem av Arbeiderpartiets sentralstyre 2007-2011. Hun var vararepresentant til Stortinget fra Hordaland 2005-2013, og møtte fast for statsråd Anne-Grete Strøm-Erichsen 2009-2013.

Brandvik ble valgt inn i Norges Handikapforbund sitt sentralstyre i 2013. Fra 2016 er hun styreleder i Beitostølen Helsesportsenter.

Brandvik er leder for politisk avdeling i Uloba Independent Living Norge. Hun er også visepresident i ENIL (European Network for Independent Living). Brandvik er også valgt inn i det rådgivende styret for FRA (European Union Agency for Fundamental Rights).

Seminaret er gratis og krever ingen påmelding.

Velkommen!