Logo
Logo
Tilbake til oversikt

Fellesskapt kunst som varmer

Dato/tid:
Mandag 3. februar, kl 10:00 - 00:00
Søndag 9. februar
Sted: Rådhuset i Kristiansand, rundt fasaden.
Arrangør: Bendte Moen

Et skjerf strikket av elever på flere skoler i nye Kristiansand knyttes rundt rådhuset.

I forbindelse med kommunesammenslåingen, har jeg engasjert barneskoleelever i fra hele nye Kristiansand til å strikke et langt Community Art-inspirert fellesskjerf som skal omkranse Rådhuset på torvet i Kristiansand. I tillegg har alle som er bosatt i, eller har tilknytning til Søgne, Songdalen og Kristiansand mulighet til å bidra. Skjerfet skal symbolisere varme, fellesskap, mangfold, inkludering og tilhørighet.

Politikerne som samles på innsiden av rådhusbygningen oppfordres gjennom skjerfets symbolikk til å ta varme og gode avgjørelser, med hensyn og omtanke overfor alle innbyggerne i det nye kommunefellesskapet.

Vil du være med og strikke?

Dersom det er noen som ønsker å hjelpe med skjerfestrikkingen, tar jeg imot bidrag frem til 17. januar. Her bruker vi alt av restegarn, i gilde fargekombinasjoner. 

Arbeidet må være ca 25 cm. bredt. Jeg strikker selv med pinne nr. 6, og har lagt opp 35 masker. Rillestrikk: rettstrikk frem og tilbake.
Om garnet er tynt, er det lurt å strikke med dobbelt garn. Men det er opp til enhver å finne pinnestørrelse. og maskeantall, bare bredden blir sånn noenlunde 25 cmentimeter.
For å rekke å få sydd sammen bidragene, må jeg ha de iinnen 17. januar. 

Om du vil bli med, kan du sende meg en melding på Messenger (Bendte Moen) eller send e-post til bendte@hotmail.com

Skjerfeprosjektet er en del av min masteroppgave i kunstfag ved UiA.