Logo
Logo
Tilbake til oversikt

Regnbuenettverk Agder inviterer til fagseminar for helsepersonell

Dato: Onsdag. 6. februar
Tid: 12:00 - 15:00
Sted: Rådhuskvartalet, kursrom Gerda Ring/Anna Jensen
Pris: Gratis, men husk påmelding!
Arrangør: Regnbuenettverk Agder og foreningen Fri Sør

Regnbuenettverk Agder og foreningen Fri Sør inviterer til seminar for helsepersonell - om hvordan møte skeive personer i sitt arbeid.

Hvordan møter helsepersonell skeive personer?

I dette seminaret settes fokus på hvordan helsevesenet møter LHBT-personer og hvilken kjennskap helsepersonell har om skeives helseutfordringer.

Rapporten Skeives levekår i Agder (Østlandsforskning 2018) avdekker at bare 41 prosent av skeive personer oppgir at fastlegen har kjennskap til pasientens seksuelle legning. 40 prosent sier fastlegen ikke har slik kjennskap. Undersøkelsen er et samarbeid mellom Kristiansand kommune, Arendal kommune og Vest-Agder og Aust-Agder fylkeskommune. Helle Mellingen, rådgiver for likestilling, inkludering mangfold i fylkeskommunen i Agder, informerer om undersøkelsen.

Foredragsholder Nanna Cecilie Klingenberg fra Rosa Kompetanse i Oslo, foreningen Fri (tidligere LLH) informerer om skeives utfordringer i møte med helsevesenet og gir gode råd og informasjon til helsepersonell.

  • Hva er forskjellen på kjønnsidentitet og seksuell orientering?
  • Hvordan skape rom for at pasienter er ærlige om hvem de er slik at vi kan tilby best mulig behandling?
  • Hva er et trygt og inkluderende behandlingsmiljø for alle?

Dette er noen av spørsmålene sosionom og spesialist i sexologisk rådgivning (NACS) Nanna Klingenberg fra Rosa kompetanse tar for seg i de tre timene hun har til rådighet. Målet er at du skal kunne gjøre en forskjell for ekstra sårbare pasienter. Det er ofte ikke så mye som skal til.

Program:

1200: Velkommen!

1205: Helle Mellingen informerer om leveundersøkelsen «Hvordan har du det egentlig?»

1230: Nanna Cecilie Klingenberg: Hvordan snakk trygt med skeive i møte med helsevesenet.

Helle Mellingen, rådgiver for likestilling, inkludering mangfold i fylkeskommunen i Agder, oppsummerer undersøkelsen «Hvordan har det egentlig?» om skeives levekår i Agder. Hun informerer fra rapporten om hvordan skeive har opplevd møte med helse/sosialetaten. 

Nanna Cecilie Klingenberg er utdannet sosionom og spesialist i sexologisk rådgivning (NAKS). Hun jobber som tiltaksleder i Rosa kompetanse innen fagfeltet helse og sosial, og gir råd og veiledning til helsepersonell om hvordan møte skeive i sitt arbeid.

Regnbuenettverk Agder er under etablering. Nettverket vil ha som mål å skape møteplasser for eldre skeive personer.

Rosa kompetanse helse og sosial har undervist helsesektoren om kjønns- og seksualitetsmanfold siden 2006. Gjennom humor, bevisstgjøring og relevante eksempler fra arbeidshverdagen holder de kurs om kjønn, mangfold, inkluderende språk, seksualitet, identitet og normer. Målet er at alle skal kunne snakket trygt om denne tematikken og slik kunne bidra til bedre menneskemøter i sin arbeidshverdag.

 

Velkommen!

PÅMELDING HER
Merk eposten EN BY FOR ALLE.
Skriv ditt navn og hvem du representerer