Logo
Logo
Tilbake til oversikt

UGA “Sofaprat ” - #metoo - en gamechanger?

Dato: Torsdag. 8. februar
Tid: 20:30 - 21:30
Sted: Teateret
Arrangør: StudentUGA, Kristiansand kommune, Trashpop, Likestillingsnettverk Sør

Vokalist Haley Shea og gitarist Tor-Arne Vikingstad fra bandet Sløtface deltar i "sofaprat" sammen med Adriana Ruiz og student Daniel Helland. Ordstyrer er Mira Svartnes Thorsen.

SOFAPRAT/DEBATT

#MeToo – en gamechanger?
Siden oktober 2017 har #metoo gått verden over i sosiale medier. Emneknaggen har utviklet seg til å bli en grasrotkampanje og mobilisert kvinner til å så opp mot seksuell trakassering. Dette har allerede gitt resultater. Menn i posisjoner har måttet gå av og lovendringer har skjedd i land som Sverige.

Kampanjen har blitt løftet frem som en gamechanger i likestillingsarbeidet, men har også blitt kritisert for unyanserte virkelighetsbeskrivelser, uthenging, skiller ikke mellom gjerning og mening og feilaktige anklagelser uten mulighet for å gi tilsvar.
Vi vil ta praten om hvilken effekt #metoo har hatt. Hva slags endring må skje for at kvinner skal kunne delta i samfunnet uten å oppleve seksuell trakassering og overgrep? Og hvem må ta ansvaret?

Vokalist og frontfigur i bandet Sløtface, Haley Shea og gitarist Tor-Arne Vikingstad blir med i panelet. Både Haley og resten av bandet er sammfunnsengasjerte og bruker ofte anledningen til å ta til ordet for likestilling og miljø tematikk.

Sløtface deltar i forbindelse med to konserter på Teateret.

I sofaen:

  • Haley Shea
  • Tor-Arne Vikingstad
  • Adriana Ruiz
  • Daniel Helland

Under sofapraten ønsker vi at vi skal skape et litt åpent forum ved å fortelle historier opplevelser og få publikum til å delta.

Ordstyrer: Mira Svartnes Thorsen.

Program på Teateret:

Kl 18.00-20.00: Konsert Sløtface v/SAVA for ungdom under 18 år.

Kl 20.30-21.30: Sofaprat - #metoo - en gamechanger?

Kl 21.30: Konsert Sløtface v/Trashpop

Mer informasjon kommer.

Arrangører er StudentUGA, Trashpop og Kristiansand kommune, sammen med Likestillingsnettverket Sør.
Likestillingsnettverket Sør er en arena hvor man kan treffe og kommunisere med andre likestillingsengasjerte mennesker, dele erfaringer, belyse problemstillinger fra ulike perspektiver og være et forum for dialog og debatt. Nettverket skal benytte seg av medlemmenes ulike kompetanse, erfaring, mangfold og engasjement. Samtidig skal nettverket bevisstgjøre, veilede, støtte oppom, øke kompetanse og bidra til utvikling hos sine medlemmer.