Logo
Logo
Tilbake til oversikt

Bokbad med Sumaya Jirde Ali: debattant, poet, feminist, muslim

Dato: Mandag. 5. februar
Tid: 18:30 - 20:30
Sted: Kristiansand folkebibliotek
Pris: Gratis
Arrangør: Kristiansand folkebibliotek, Senter for likestilling og Skeiv ungdom

Velkommen til offisiell åpning av fotoutstillingen Ungdom. Identitet. Mangfold. på hovedbiblioteket kl. 18:30, med påfølgende samtale mellom Sumaya Jirde Ali og bibliotekets Randi Berge Wandrup. Sumaya er aktuell med diktsamlingen "Kvinner som hater menn".

Om fotoutstillingen.

Sumaya Jirde Ali
Sumaya Jirde Ali tar utgangspunkt i egne erfaringer og gjør en poetisk utforsking av temaer som likestilling, kjærlighet, tilhørighet, religiøsitet og rasisme. Samlingen gjenspeiler hennes samfunnsengasjement og tydelige stemme i den offentlige debatten. Diktene er undrende, kritiske, humoristiske og provoserende.

Sumaya Jirde Ali (født 1997) er glad i ord. Hun er stolt feminist og aktivist, spaltist for Klassekampen og har bidratt til tekstsamlingen "Skal liksom liksom-passet ditt bety noe?" (2017). I tillegg er hun redaksjonsmedlem for tidsskriftet VOKS.

”Med diktsamlingen ønsker jeg å sparke i gang en mer nyansert debatt om det å være ung muslim i Norge. Denne identiteten rommer så mangt, og det er det jeg vil vise med mine dikt", sier Sumaya Jirde Ali.

Kilde: Frekk forlag

Arrangementet skjer i forbindelse med UKE 6 og Kristiansand - en by for alle.

Facebookarrangement.